vineri, 29 mai 2009

A patra tinerete



Vine o perioada in viata cand greutatile trec pe umerii copiilor si nepotilor si tot ce iti ramane este o sanatate subreda, pensie mica si foarte mult timp caruia nu-i mai gasesti cine-stie-ce folos. Cu toate ca dupa o analiza SWOT, ai putea trage concluzia ca absenta oportunitatilor si punctelor forte va impinge la resemnare si pesimism, reactia cea mai normala este impotrivirea prin reinventare. Cel mai potrivit subterfugiu in asemenea situatie este o doza de excentricitate si cine opteaza pentru ea, face un adevarat salt in timp, moment cunoscut si ca a doua copilarie, dar pentru ca este mai degraba o reiterare a adolescentei, ar fi mai corect sa o consideram a patra tinerete.



O recunosti usor la pensionarii care se plimba voiosi in nuante si modele supercalifragilisice de haine pentru adolescenti, experimenteaza, inventeaza, calatoresc. Unii cad in patima jocurilor de noroc, sau practica sporturi (uneori) extreme - fie acest adjectiv si numai pentru neadecvarea la limitele organismului. John Lowe ilustreaza perfect aceasta situatie, caci a debutat in balet la varsta de 88 de ani, dupa ce a luat lectii timp de 9 ani. ( sursa -bbc news, 13.01.2008)



Spatiul interior se reorganizeaza in afara rigorilor sociale, deschizandu-se catre spiritul pur jamaican, fara reguli sau inhibitii.
Alteori doza de rebeliune si adrenalina provine din gesturi foarte mici si subtile care nu sunt interpretate de restul lumii sub auspiciul senilitatii.











Q.E.D. : OLD PEOPLE ARE FUNNY












La supermarket, o batranica trecuta de primele sale 70 de primaveri ajunge la casa numai cu o sticla de vin. In timp ce casiera se pregateste sa o scaneze, batranica riposteaza:

Clienta- Nu aveti de gand sa imi verificati actele?
Casiera- Hmmm dna., nu cred ca este neaparat necesar.
Clienta- Dar nu este normal, ar trebui sa verificati toate buletinele cand vindeti alcool!
Casiera- Bine, dna., imi dati buletinul sa-l verific?
(Clienta ii inmaneaza un buletin fals.)
Casiera- ....Dna., dar aici scrie ca aveti 17 ani.
Clienta- Oh, draga, m-ai prins. Sunt mult prea tanara sa cumpar asa
ceva. E foarte bine ca va faceti datoria verificand buletinele. Ar fi mai bine sa plec fara sticla.(
www.oldpeoplearefunny.com )

Niciun comentariu: